Beste Vrienden,

Op 28 maart 2015 organiseren we een nieuwe themadag. Op deze themadag zochten we thema’s die ouders van fragiele X-personen van alle leeftijden zouden aanspreken.

De wetgeving rond de bewindvoering wijzigde in belangrijke mate het vroegere stelsel van verlengde minderjarigheid. Mevr. Liesbeth Te Rijdt, juriste, zal ons wegwijs maken in de belangrijkste aspecten van deze wetswijziging.
UPDATE: de presentatie vindt u hier: presentatie bewind.

Ook het onderwijs is in volle hervorming. Mogelijkheden tot inclusief onderwijs en het aanbod binnen het buitengewoon onderwijs worden toegelicht door de heer Beno Schraepen, docent / projectleider bij de AP Hogeschool.
UPDATE: de presentatie vindt u hier: presentatie Inclusief Onderwijs.

De voordrachten zijn niet echt bestemd voor onze kinderen, maar er wordt opvang voorzien.

Praktische informatie

Wanneer:

28 maart 2014. Start om 10.30 u (duur tot ongeveer 14 uur)
10.30 u: Bewindvoering
12.00 u: Broodjeslunch
13.00 u: Mogelijkheden in het buitengewoon en inclusief onderwijs

Waar:

Auditorium Brederode
3e verdieping GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius
Sint-Vincentiusstraat 20
2018 Antwerpen (zie verder)

Kosten:

Inschrijving is gratis voor leden, maar verplicht
Niet-leden betalen 2 €
De lunch kost 8 € per persoon, kinderen (tot 6 jaar) eten gratis

 

Inschrijven doet u – ook als u blijft lunchen - via mail bij onze secretaris, Victor De Nies: secretariaat@fragiel.be. Vermeld zeker uw naam en het aantal personen (volwassenen en eventuele kinderen).

Wie blijft lunchen stort 8 € per volwassene op rekening nr. BE74 7340 1152 3407. Vermeld ook hier uw naam en het aantal volwassenen en kinderen dat blijft lunchen. Niet-leden storten een bijkomende bijdrage van 2 € per persoon.

U kunt inschrijven tot uiterlijk vrijdag 13 maart 2015.

Vriendelijke groeten,
Het bestuur van Fragiel X

 

Bereikbaarheid

Het Sint-Vincentiusziekenhuis is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer

  • vanuit station Antwerpen-Centraal en dan verder met pre-metro / tram 2 of 15 tot aan halte Lange Leemstraat. Er volgt dan nog een traject te voet van ca. 300m (zie hieronder)
  • vanuit station Antwerpen – Berchem en dan verder met de tram 4 tot aan halte Sint-Vincentius.

Komt u met de auto, dan kan u parkeren in de ondergrondse parking van het Sint-Vincentiusziekenhuis. Neem gerust een ticket, we bezorgen u een gratis uitrijticket bij uw vertrek.

Komt u vanuit het noorden via de A12 of de E19?

Volg op de Antwerpse ring de richting Gent/Brussel tot aan afrit 3 (Borgerhout). Sla rechtsaf en rijd de Plantin en Moretuslei in. Na 1 km gaat u linksaf. Dit is de Van Den Nestlei. U rijdt onder de spoorweg en blijft de weg volgen (Belgiëlei). Na 500 m neemt u rechts de Lange Leemstraat. De Sint-Vincentiusstraat ligt op 200 m aan uw linkerkant. Omwille van het éénrichtingsverkeer, neemt u de eerste straat scherp naar links (Isabellalei). Neem vervolgens de eerste straat rechts en draai bij de volgende straat opnieuw rechts.

Komt u vanuit de kempen of Limburg via de E313 of de E34?

Neem op de E313 afrit 17 (Borgerhout) richting Antwerpen-centrum. Sla linksaf naar de Noordersingel. Volg deze 1 km en sla dan rechtsaf de Plantin en Moretuslei in. Na 1 km gaat u linksaf. Dit is de Van Den Nestlei. U rijdt onder de spoorweg en blijft de weg volgen (Belgiëlei). Na 500 m neemt u rechts de Lange Leemstraat. De Sint-Vincentiusstraat ligt op 200 m aan uw linkerkant. Omwille van het éénrichtingsverkeer, neemt u de eerste straat scherp naar links (Isabellalei). Neem vervolgens de eerste straat rechts en draai bij de volgende straat opnieuw rechts.

Komt u vanuit het zuiden via de E19?

Vanaf de E19 bereikt u Antwerpen via de Craybeckxtunnel. Rij de stad in tot het Koning Albertpark. Rij rond het park en laat het links naast u liggen. U gaat dus rechtsaf en vervolgens linksaf. Rechtdoor ligt nu de Mechelsesteenweg. Op de Mechelsesteenweg neemt u de eerste straat rechts (de Sint-Thomasstraat) en slaat u meteen links de Sint-Vincentiusstraat in.

Komt u vanuit het zuiden via de A12?

Volg de borden naar Ring Antwerpen/Brugge/Gent/Antwerpen-centrum. U bereikt Antwerpen via de Amerkalei. Vervolg uw weg naar de Britse Lei. Sla op de Britse Lei rechtsaf, naar de Mechelsesteenweg. Op de Mechelsesteenweg draait u na 800 m linksaf de Sint-Thomasstraat in en neemt u links meteen de Sint-Vincentiusstraat.

Komt u vanuit Oost- of West-Vlaanderen via de E17?

Volg de E17 tot op de R1. Op de R1 neemt u afrit 14 (Kiel) richting Antwerpen-centrum/A12/Boom/Hoboken. Houd links aan bij de splitsing om verder te gaan naar A112 en voeg in op de A112. Vervolg van daaruit de weg naar de Britse Lei. Sla op de Britse Lei rechtsaf, naar de Mechelsesteenweg. Na 800 m draait u linksaf de Sint-Thomasstraat in en neemt u links meteen de Sint-Vincentiusstraat.