Op 3 oktober 2015 organiseren Absoluut vzw, Cera, Gezin en Handicap vzw, Inclusie Vlaanderen vzw, KBC en Onafhankelijk Leven vzw de informatiedag "Wat na ons?".

Wie zorgt er voor onze zoon of dochter die kwetsbaar is en in minder of meerdere mate bescherming nodig heeft wanneer wij er niet meer zijn? Hoe regelen we dit nu voor later? Hoe bescherm ik mijn kind zonder het te beknotten? Wat betekent het voor broers en zussen om de zorg van hun ouders over te nemen?

De vraag 'Wat na ons?' is eigen aan elke ouder van een zorgenkind. Hoe maak je werk van een netwerk rondom je zoon of dochter? Wat als er geen netwerk is? Wie neemt beslissingen over wonen, zorg, vermogen …? Hoe communiceer je hier nu al over in je gezin, met je netwerk? Wie bewaakt de belangen van je kind? En wat zijn die belangen precies?

Deze informatiedag, met lezingen, workshops, infosessies en met de mogelijkheid tot een individueel consult bij experten, is een initiatief van Absoluut vzw, Cera, Gezin en Handicap vzw, Inclusie Vlaanderen vzw, KBC en Onafhankelijk Leven vzw.

Meer informatie en het programma van deze dag vindt u hier: https://www.cera.be/nl/Kalender/MaatschappelijkeProjecten/20151003_N_informatiedag_wat_na_ons.