Voor waardevolle informatie en handige tips

Blog

Alles over de Camion occasion

Een item wat bijna iedereen elke dag tegenkomt maar waar je tegelijkertijd vrij weinig over weet is de Camion occasion. Toen ik het woord voor de eerste keer hoorde had ik geen idee wat het betekende. Het heeft te maken met de herkenbare vrachtwagen! Echter in de professionele vervoers business heet het geen vrachtwagen maar een Camion. Daarom schrijf ik vandaag een blog over de Camion occasion en alles wat je daarover moet weten, veel leesplezier!

 

Wat is een Camion occasion en waarvoor gebruik je het?

Een Camion occasion die je op de weg tegenkomt is vaak een combinatie van een trekker met cabine, een oplegger en eventueel een aanhanger. Deze Camion occasion beschrijving is heel oppervlakkig, want er zijn een paar veelvoorkomende combinaties, zoals de bakwagen plus oplegger, de trekker plus oplegger plus middenas, de bakwagen plus dolly plus oplegger, en ga zo maar door! Doorgaans gebruik je een Camion om iets te vervoeren, of in een dichte of open oplegger of in een bakwagen. Maar je kunt ook opleggers kopen die grijpkranen er op gemonteerd hebben!

 

Waarom is een tweedehands Camion occasion ook een prima optie?

Een Camion occasion is een duur stukje machine. Een vrachtwagen laten maken kost enorm veel geld, en dat zijn bedragen die kleine bedrijven zich vaak niet kunnen veroorloven. Een nieuwe vrachtwagen kopen is pas vaak voordelig als je er voor je bedrijf een hele oplage koopt! Gelukkig is er net als met autos ook een grote tweedehandsmarkt. Een tweedehands Camion is een prima optie omdat de prijzen een stuk lager liggen! En de vrachtwagens die verkocht worden zijn nog steeds in goede staat! Zo’n magnifiek stukje techniek gaat tenslotte niet snel kapot!

 

Wat voor type Camion occasion vrachtwagens zijn er in de tweedehands wereld?

De tweedehands wereld is eigenlijk vergelijkbaar met de nieuw-markt van vrachtwagens. De meest populaire merken en types die nieuw gekocht worden zie je ook het vaaksts terug op de tweedehands markt. De meest populaire merken zijn onder andere Mercedes Benz, MAN, DAF, Volvo en Scania. Dan zijn er nog wat soorten uitrustingen die veel voorkomen, zoals de PTO, de laadklep, de retarder, de autolaadkraan en de intarder. Hoe specifieker je eisen, hoe minder er natuurlijk beschikbaar is. Echter voor de meer ‘normale’ vrachtwagens is er veel keuze op de tweedehands markt!

 

Waar koop je tweedehands Camion occasion vrachtwagens?

Je moet wel zorgen dat je tweedehands adresje betrouwbaar is voordat je zo’n grote aankoop doet. Een uitstekende website is bijvoorbeeld trucks.be. Deze Belgische website verkoopt zowel in België als Nederland, en heeft een enorm aanbod aan tweedehands Camion occasion vrachtwagens.

Geef een reactie