Voor waardevolle informatie en handige tips

Blog

De voordelen van GPS Tracking

GPS tracking met bijbehorende wagenpark software kan voor veel bedrijven van grote meerwaarde zijn. Het managen van voertuigen en bestuurders is een tijdrovende klus en daarnaast vaak onoverzichtelijk door de verschillende tools die hiervoor gebruikt dienen te worden. Het kan dan ook veel voordelen opleveren om voertuigen te voorzien van GPS camions en gebruik te maken van fleet management software waarin je alles wat je nodig hebt op één plek kunt vinden.

Diverse analyses

De software en tracking systemen maken het mogelijk om ten alle tijden de voertuigen te monitoren en de status te bekijken. Alle informatie die je hiermee ophaalt kun je voor langere tijd bewaren. Op deze manier kun je uiteindelijk diverse analyses uitvoeren. Zo kun je kijken welke afdelingen gemiddeld beter scoren, maar je kunt bijvoorbeeld ook gebieden of bepaalde tijden met elkaar vergelijken. Dit maakt het mogelijk om uitgebreid onderzoek te doen op basis van de gegevens die voor jouw bedrijf waardevol zijn en om aan de hand hiervan vervolgens betrouwbare voorspellingen te doen.

Registratie van uren

Ook kunnen aan de hand van GPS tracking de uren van chauffeurs geregistreerd worden. Zo kun je bijhouden of chauffeurs niet te lang onderweg zijn, zich houden aan de legale rijtijden en daarnaast voldoende pauze houden. Alles valt te monitoren en door de uitgebreide software is het ook mogelijk om gedetailleerd inzicht te krijgen in gebeurtenissen in het verleden.

Slim plannen

Verder maakt de software het mogelijk om een slimme planning te maken. Doordat je constant in kunt zien waar alle voertuigen en bestuurders zich bevinden, kun je met de planning volledig inspelen op de situatie. Zo kun je per bestuurder bijvoorbeeld zien hoe lang zij al aan het rijden zijn en of zij inlopen op de geplande route of dat de route juist uitloopt. Ook kun je bij een opdracht die tussendoor komt, zien welke bestuurder het dichtst in de buurt is en zo snel mogelijk op de betreffende bestemming kan arriveren. Onnodig omrijden kan gemakkelijker worden voorkomen wat de productiviteit van het bedrijf bevordert en wat daarnaast ook van positieve invloed is op het milieu. Door de routes zo efficiënt mogelijk te plannen zal de CO2-uitstoot namelijk afnemen.

Onderhoud slim inplannen

Tot slot zal het inplannen van onderhoud makkelijker worden. Er kunnen gemakkelijk alerts worden ingesteld om op de hoogte te blijven van het voertuigonderhoud. Dit zal ervoor zorgen dat de voertuigen in een veilige toestand rijden en maakt de kans kleiner dat een chauffeur met pech langs de weg komt te staan. De nauwkeurigheid van de geplande onderhoudsbeurten kan daarnaast verhoogt worden om kosten te besparen en voor een onderhoudsbeurt kan rekening worden gehouden met de huidige locaties van het voertuig zodat je deze niet te lang hoeft te missen.

Online demo

Om te ontdekken of dit voor jou de geschikte software is, kun je bij Verizon Connect een online demo aanvragen. De software is flexibel en kan worden aangepast naar jou behoeften. Dit biedt veel mogelijkheden voor het geval je organisatie bijvoorbeeld groeit en je behoeften veranderen.

Geef een reactie