Voor waardevolle informatie en handige tips

Blog

Geef je kat iets extra’s

Een hoop huishoudens in Nederland hebben een huisdier. Het is vaak om de gezelligheid dat er een viervoeter of iets dergelijks door het huis trippelt. Soms komt het door interesse in een bepaalde diersoort. Naast de hond is de kat het meest voorkomende huisdier. Zelf ben ik van mening dat de aanschaf van een huisdier een aanvulling moet zijn op jouw leven maar ook op dat van het dier. Dat betekent dat je jouw kat best af en toe mag verwennen. In deze blog vertel ik hoe. Lees je mee?

Een plekje voor hem alleen

Katten zijn eigenlijk nachtdieren. Dat betekent dat ze ’s nachts het meest actief zijn. Overdag slaapt jouw viervoeter dus vooral. Daarnaast zijn katten ook gesteld op zachte ondergronden en het liefst ook warme slaapplekjes. Niet zo gek dus dat de vensterbank een veel gekozen plek is door katten. Zorg voor een fijne plek voor je kat, speciaal voor hem. Natuurlijk kan hij lekker tukken op de bank of in de vensterbank maar door een speciaal plekje voor hem alleen te creëren, voorkom grotendeels dat hij in zijn rust overdag gestoord wordt.

Wat lekkers voor erbij

Niet alle katten houden ervan maar het is het proberen waard, een kattensnoepje. Iedere dag hetzelfde voer wordt snel saai, zou je zeggen. Gelukkig vinden katten dat vaak niet zo erg maar wordt een extraatje wel op prijs gesteld. Je kunt hier speciale kattensnoepjes voor kopen maar vaak werkt een stukje vis net zo goed. Zoals ik al zei, houden sommige katten het liever bij hun eigen eten maar anders heb je een simpele manier gevonden om je kat af en toe extra te verwennen.

Een fijne behandeling

Over het algemeen zijn katten het liefst in hun eigen omgeving en vinden ze reizen (buiten hun eigen gebied en op eigen pootjes) maar niets. Maar het kan wel goed zijn voor de gezondheid om af en toe een bezoekje te brengen aan een specialist. Bijvoorbeeld als je kat lange haren heeft of nagels die te snel groeien. Met een fijne behandeling is dat zo opgelost.

Extra ontspanning

Wil je nu iets extra’s in huis halen om de ontspanning van je kat te bevorderen? Dan zit je goed met de Feliway. Omdat katten in ontspannen toestand feromonen verspreiden door het geven van kopjes, is dit product gemaakt om dat na te bootsen. Het apparaat geeft een imitatie van feromonen af zodat jouw kat zich veilig voelt en dus kan ontspannen! Ideaal, zeker wanneer je bijvoorbeeld net verhuisd bent.

Geef een reactie