Voor waardevolle informatie en handige tips

Blog

LED bouwlampen kopen

Ben je bekend op de bouwplaats of werkplaats? Grote kans dat je veel gewerkt hebt met halogeen bouwlampen. Logisch, want deze lampen doen het erg goed vanwege hun scherpe witte licht, waardoor je goed kan zien hoe je te werk gaat. Toch verbruiken deze lampen erg veel stroom en is LED verlichting tegenwoordig de betere optie. De twee lijken namelijk erg veel op elkaar, behalve het verschil in energieverbruik. Het verbruik van LED lampen ligt namelijk veel lager. Zo laag, dat het bijna wel 90% kan schelen met een traditionele halogeenlamp. LED bouwlampen kopen kan bij elke bouwmarkt of heel gemakkelijk online. Toch moet je op een paar kleine dingen letten tijdens de aanschaf.

Nadelen van LED verlichting

Een groot nadeel van LED verlichting op werkplaatsen is dat LED licht niet zo goed tegen warmte kan. De behuizing van de lamp moet een goede koeling hebben of er moet een warmteafvoer in zitten. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat de lichtopbrengst al snel terugloopt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, aangezien de lampen even een kleine investering zijn tijdens de aanschaf.

De voordelen van LED lampen

Gelukkig zijn er meerdere voordelen dan er nadelen zijn voor LED lampen. Bij een LED bouwlamp hoef je niet te wachten tot deze op volle sterkte brandt. Dat komt omdat een LED lamp geen opstarttijd nodig heeft, zoals dat bij de traditionele halogeen lamp wel zo is. Daarnaast heeft de lamp ook geen tijd nodig om af te koelen nadat zijn werk is gedaan. LED verlichting wordt namelijk lang niet zo warm als halogeen lampen. Je kan de LED lampen dus gelijk opruimen nadat je klaar bent met werken.

Lange levensduur

LED licht heeft een enorm lange levensduur ten opzichte van andere lampen. Dat is een groot voordeel voor mensen die veel gebruik maken van licht overdag. Een gemiddelde LED lamp heeft tussen de 20.000 en de 40.000 branduren. LED lampen kunnen onderling aardig van kwaliteit verschillen. Een bouwlamp van goede kwaliteit is dus altijd gunstiger, aangezien deze langer brandt. Als je uitgaat van een lamp die acht uur per dag brandt, zouden LED bouwlampen ongeveer dertien jaar mee moeten gaan. Dat is een behoorlijke tijd voor een simpele bouwlamp. In dertien jaar kunnen heel was klusjes gedaan worden. Kies vandaag nog voor duurzaam en de LED bouwlampen zullen je gedurende de komende tijd verbazen.

Geef een reactie