Voor waardevolle informatie en handige tips

Blog

Traplift kopen: beter nieuw of tweedehands?

Begin je zo langzamerhand slecht ter been te raken en overweeg je de aanschaf van een traplift? Of verhuis je naar een nieuwe woning met verdieping waarvoor dit absoluut noodzakelijk is? Veel mensen zijn geneigd een nieuwe traplift te kopen, maar in veel gevallen is het veel interessanter om voor een tweedehands traplift te gaan. De prijs traplift is namelijk vele malen lager als je voor een tweedehands exemplaar gaat, terwijl je dezelfde kwaliteit mag verwachten.

De kosten voor een tweedehands traplift

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van het model en type traplift dat je wenst, maar over het algemeen kun je een traplift tweedehands kopen vanaf ongeveer € 1400. Zoals je ziet scheelt dit al gauw duizenden euro’s. Natuurlijk is het zo dat de rail van de traplift op maat gemaakt moet worden, maar een aanbieder als 123trapliften.be maakt zelfs de rail van tweedehands materialen. Daardoor bespaar je als je voor een rechte traplift gaat zo’n € 2000 en als je voor een traplift met een bocht gaat zelfs minstens € 3500. En dat terwijl ze zeer degelijke kwaliteit leveren.

Traplift kopen of huren?

Nu je weet hoe voordelig het is om een tweedehands traplift te kopen, vraag je je misschien af waarom het interessant kan zijn om er een te huren. Hoewel de prijzen laag liggen, heeft niet iedereen dat aanschafbedrag liggen om de traplift te kopen, zelfs als deze tweedehands is. Daarom kun je bij diezelfde aanbieder ook een traplift huren. Dit kan al vanaf € 70 per maand, afhankelijk van het model dat je nodig hebt. Dit is super handig voor mensen die tijdelijk in een huurhuis met een verdieping moeten wonen, bijvoorbeeld omdat hun koophuis nog niet af is. Het is echter ook de perfecte optie voor ouderen die naar alle waarschijnlijkheid geen jaren meer thuis wonen, waardoor huren simpelweg een logischere optie is dan kopen. Dit huurcontract is immers op te zeggen wanneer je maar wilt.

De verschillende soorten trapliften

Los van het feit dat trapliften er in rechte varianten zijn en met één of zelfs meerdere bochten, kun je ook voor allerlei extra’s kiezen. Wil je bijvoorbeeld een leuning aan de stoel bevestigd hebben? Dat is mogelijk tegen een kleine meerprijs. Wil je tevens een afstandsbediening of is enkel een set knoppen op de traplift zelf voldoende? Door met de aanbieder in gesprek te gaan kun je alle opties overwegen en zelf aangeven welk type traplift en extra’s passen bij jouw behoeften. De installatie is overigens altijd inbegrepen, dus daar heb je absoluut geen omkijken naar. 

Geef een reactie