Voor waardevolle informatie en handige tips

Blog

Waarom schakel je een letselschade bureau in

Op het moment dat je letsel hebt geleden dan wil je natuurlijk de aansprakelijke partij hiervoor verantwoordelijk stellen. De beste manier om dit te doen is door een letselschade bureau in te schakelen. Bij een letselschade bureau werken meerdere specialisten op het gebied van letselschade zoals advocaten en juristen, daarnaast hebben ze de juiste contacten in hun netwerk zoals medische adviseurs. Een letselschade bureau huur je in op het moment dat je bij een ongeval gewond bent geraakt. Je hebt recht op een schadevergoeding die betaald wordt door de aansprakelijke partij. Een letselschadebureau helpt je vaak sneller verder dan een rechtsbijstandsverzekeraar. Het kost je niks om te kiezen voor externe rechtshulp bij letselschade. Bij wet is geregeld dat de tegenpartij de kosten hiervan moet betalen.

Na wat voor soort ongevallen kan je letselschade claimen

Er zijn vele oorzaken waarom je letselschade kan claimen van de tegenpartij. De meest voorkomende oorzaken zijn verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, hondenbeten en een gebrekkige stoeptegel of weg. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen. Bij wet is geregeld dat de tegenpartij de kosten van je schade dient te vergoeden. Het is alleen in de praktijk niet altijd even gemakkelijk om te bewijzen wie de schuldige is bij een letselschadevergoeding. Ook komt er vaak advies bij kijken van een medisch adviseur om het exacte letsel vast te kunnen stellen. Gevolgen die je kan ondervinden van een ongeval zijn onder ander een whiplash, psychische klachten, gebroken ledematen, littekens, een dwarslaesie of hersenletsel.

Waar kan een letselschade bureau je bij helpen

Een letselschade bureau kan je helpen om een aansprakelijkheidstelling te maken. Hierbij wordt exact uiteengezet wat er gebeurd is en wie wat heeft gedaan. Dit kan zaken omvatten zoals wie er van rechts kwam of wie het rode licht negeerde tot wiens hond het was die je heeft gebeten. Op het moment dat je als fietser wordt aangereden door een auto dan is de automobilist altijd aansprakelijk voor je schade. Dit is bij wet geregeld en het is prettig als een letselschade bureau al het geregel voor je uit handen neemt. Het voordeel is dat hier geen kosten voor je aan vast zitten. Deze dienen namelijk door de tegenpartij betaald te worden. Daarnaast gaat het letselschade bureau voor je een voorschot op je claim vorderen en in gesprek met de verzekering van de tegenpartij. Dit zijn allemaal zaken die je graag uit handen geeft na een ongeval.

Geef een reactie